fbpx

O projektu

PKS PARTNER
partner srpske privrede i više od toga

PKS Partner kao sveobuhvatni online biznis portal sa poslovnim informacijama svih registrovanih privrednih subjekata u Srbiji podiže i gura privredu Srbije ka informatičkom društvu i ekonomiji znanja, omogućava digitalnu transformaciju i automatizaciju procesa privrednih subjekata i ubrzava poslovanje organizacija i celokupne privrede.

Kao jedinstvena web aplikacija za agregaciju i verifikaciju poslovnih informacija u Srbiji ima za cilj da pomogne privrednicima da lakše pokrenu nove poslove, da ih štiti od sumnjivih poslovnih entiteta i da smanjuje rizik poslovanja cele privrede. Na ovaj način se ubrzava prodajni proces samih privrednika i povećava produktivnost za celu ekonomiju.

m

Na jednom mestu se okupljaju svi javno dostupni podaci o firmama (sa više online izvora) koji se agregiraju, obrađuju i pripremaju za dodatne funkcionalnosti kako bi se korisnicima na lak i udoban način, omogućilo korišćenje poslovnih informacija kroz veb aplikaciju. Pravovremene poslovne informacije omogućavaju donošenje pouzdanih biznis odluka i unapređenje poslovanja.

PKS Partner omogućava drugim kompanijama korisnicima pre svega da dobiju uvid u finansijsko zdravlje svojih klijenata, da pronađu nove potencijalne kupce i da otkriju i provere sve svoje konkurente, dobavljače i poslovne partnere. Navedeni benefiti se postižu kroz najsavremeniji alat na tržištu Srbije koji garantuje adekvatnu metodologiju prikupljanja, verifikacije i prezentacije poslovnih podataka i informacija na način koji je lako razumljiv za sve poslovne ljude bez obzira na njihovo tehnološko i finansijsko znanje.

PKS Partner je zajednički projekat Privredne komore Srbije i kompanije CUBE Team.

Privredna komora Srbije je poslovno-stručna i interesna asocijacija pravnih i fizičkih lica koja obavljaju registrovanu privrednu delatnost. PKS ima za cilj da zastupa zajedničke interese preduzeća i drugih privrednih subjekata pred državnim organima i organizacijama, u kreiranju privrednog sistema, mera ekonomske politike, uslova privređivanja i poslovanja. PKS je učesnik u kreiranju i realizaciji strategije razvoja, politike regionalnog razvoja, infrastrukture i novih projekata.

CUBE Team je vodeći provajder poslovnih informacija u Srbiji. Svojim klijentima nudi sektorske analize i izveštaje, analize konkurencije i poslovne baze podataka. Radeći na najsavremenijim informacionim tehnologijama kao što je analitika velikih podataka (Big Data), mašinsko učenje (Machine learning), poslovna analiza (business analysis) i poslovno obaveštavanje (business intelligence), klijentima se isporučuju vredne i ključne poslovne informacije.

Izvori podataka za PKS PARTNER:

Poslovni portal PKS Partner, na jednom mestu okuplja informacije sa različitih javnih online izvora podataka:

 

Agencija za privredne registre

Vebsajt APR-a je izvor registracionih podataka o registrovanim privrednim društvima i preduzetnicima.

 

Poreska uprava Ministarstva finansija 

Registar poreskih obveznika je izvor podataka o PDV statusu i PIB-u kompanija.

 

Narodna banka Srbije

Preko baze podatka i vebsajta NBS-a preuzimaju se podaci o računima, blokadama računa i menicama.

 

Katastar nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda  

Javna baza podataka katastra omogućava pristup informacijama o nektretninama i hipotekama firmi.

 

Ostali izvori

Koriste se i drugi raspoloživi javno dostupni izvori podataka kao što su Centralni registar hartija od vrednosti, žute strane, vebsajtovi kompanija i sl.